Voor zakelijke klanten die buiten Nederland én binnen de EU zijn gevestigd kan de BTW worden verlegd.

Voorwaarden verleggen BTW:

1. Je hebt een geldig BTW-nummer
2. De 1e bestelling wordt geleverd op het registratieadres van het BTW-nummer*
(Check hier je BTW registratie)

* Wij zijn als verkopende partij verantwoordelijk voor de ingehouden BTW. De levering op het registratieadres dient als legitimatie van het BTW-nummer. Zo kunnen wij controleren dat diegene die besteld ook daadwerkelijk de legitieme houder van het opgegeven BTW-nummer is. Bij vervolgleveringen mag er wel op een afwijkend afleveradres worden geleverd.

Hoe werkt het?

Vul bij het AFLEVERADRES de bedrijfsnaam en het BTW-nummer in. Het systeem zal na controle van het BTW-nummer prijzen exclusief btw laten zien en berekenen. 

Let op!

  1. Vul het BTW-nummer inclusief de landcode in en gebruik HOOFDLETTERS en GEEN PUNTEN of SPATIES (Voorbeeld: BE0123456789).
  2. Ons systeem controleert het BTW nummer direct in de VIES database van de EU. Wanneer het BTW nummer niet geldig is of niet volgens het bovenstaande format is ingevuld dan zal je een foutmelding krijgen en het afleveradres niet op kunnen slaan.
  3. Je dient zelf, alvorens de bestelling af te ronden, te controleren of de BTW in mindering is gebracht.
  4. De BTW kan achteraf niet meer worden verlegd!

Heb je toch BTW betaald?

Geen probleem! Wij berekenen per lidstaat de landelijke BTW en dragen deze af in het betreffende land middels het Europese éénloketsysteem. Je kunt de betaalde BTW dus gewoon in eigen land terugvorderen bij de BTW aangifte.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!